گمرکات ایران

به طور کلی در ایران ۳ نوع گمرک برای واردات و صادات کالا دارد؛ گمرکات زمینی، هوایی، دریایی یا بندری. با توجه به نیاز کشور بیشترین حجم ترخیص کالا از طریق گمرکات بندری انجام می‌شوند. آگاهی از لیست گمرکات کشور برای هر تاجر و بازرگانی لازم است؛ به همین دلیل نیاز دانستیم که در این مطلب از شرکت راهکار تجارت پایا به معرفی گمرکات کشور بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.

انواع گمرکات ایران

ایران دارای ۳ گمرک اصلی برای واردات و صادرات کالا است. گمرکات بندری، هوایی و زمینی که در ادامه به تشریح هر یک از آن‌ها خواهیم پرداخت.

گمرکات زمینی ایران

ایران با ۵۴۴۰ کیلومتر مرز زمینی، در رتبه هفتم جهان، از نظر طول مرز زمینی قرار دارد. همین موضوع رشد و توسعه تجارت از طریق گمرکات زمینی را برای کشور فراهم آورده است. ایران بیش از ۲۰ پایانه مرزی دارد و این گمرکات در سراسر ایران مشغول به فعالیت هستند. گمرکات بازرگان، آستارا و … از جمله مهم‌ترین گمرکات زمینی ایران هستند. 

گمرکات بندری ایران

بیشترین حجم مبادلات کالا از طریق گمرکات دریایی شکل می‌گیرد. هزینه مناسب حمل و نقل دریایی و امکان جابجایی حجم بالای کالا، موجب محبوبیت صادرات و واردات کالا از طریق گمرکات بنادر شده است. بنادر از مهم‌ترین مسیرهای ارتباطی کشورهایی است که دارای مرز آبی هستند. موقعیت جغرافیایی کشور موجب شده است تا از شمال و جنوب به بنادر متصل باشیم. بندر چابهار، بندر امام خمینی، شهید رجایی، بوشهر، انزلی و نوشهر از جمله مهم‌ترین گمرکات بندری ایران هستند.

گمرکات هوایی ایران

زمانی که کشور مبدا یا مقصد فاصله زیادی از یکدیگر داشته باشند، عموما مبادلات کالا از طریق گمرکات هوایی انجام می‌پذیرد. هرچند هزینه روش حمل و نقل هوایی بالا است اما سرعت، امنیت و امکان جابجایی کالاهای آسیب پذیر با این روش، موجب افزایش آمار ترخیص کالا  از طریق گمرکات هوایی کشور شده است. فرودگاه امام خمینی و فرودگاه پیام کرج از مهم‌ترین گمرکات هوایی ایران هستند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *